Bagaimana Cara Produk 4Life Malaysia Transfer Factor Mengimbangi Dan Mendidik Sistem Imun Kita?

Tugas utama sistem imun adalah menjaga kesihatan kita. Ia satu sistem yang menyumbang kepada keupayaan sistem badan lain untuk berfungsi dengan optimum.

Jadi sistem imun ini penting. Penting untuk menjaga sistem imun kita, sama pentingnya kita menjaga sistem atau fungsi badan yang lain seperti jantung, paru-paru, buah pinggang, hati, otak, otot-otot dan lainnya.

Walau sistem imun ini tidak jelas ada seperti jantung, hati, buah pinggang dan lainya… ia ada dalam diri kita!

Bagaimana sistem imun berfungsi?

Sistem imun terdiri dari rangkaian sel yang kompleks. Setiap sel adalah unik dan mempunyai tugas berbeza. Tetapi ia tidak boleh bertindak sendiri-sendiri. setiap sel saling kait mengait antara satu sama lain.

Sistem imun membantu menyimpan sel-sel lain ‘yang baik’ dan menyingkirkan ‘yang jahat’.

Sel ‘baik’ adalah sel-sel yang menggalakkan fungsi badan yang normal dan kuat. Sementara sel ‘jahat’ adalah mikrob, virus dan sel merbahaya yang lain.

Sistem imun ini sebenarnya perlu ‘dikontrol’ supaya ia ‘bekerja’ dengan baik. Di sinilah fungsinya 4Life Transfer factor.

transfer factor reviews

4Life Transfer Factor bertindak seperti ‘moderator’ untuk mengimbangi dan mendidik sistem imun. Transfer Factor menyokong dan membantu sistem imun mengenali, bertindak dan mengingati musuh badan.

MENGENAL

Tugas sistem imun adalah untuk kenal pasti mana sel yang baik dan mana sel yang buruk. Sistem imun mesti kenal dan bertindak dengan cepat.

Jika salah kenal, ia mungkin anggap sel baik itu sebagai sel jahat dan sel jahat itu sebagai sel baik. Jika lambat bertindak pula, ia boleh menyebabkan sel jahat menyerang fungsi badan yang lain.

4Life Transfer Factor dapat membantu sel-sel imun cepat mengenal pasti dengan tepat supaya ia boleh bertindak untuk menyimpan atau memusnahkan.

BERTINDAK

Setelah proses mengenal selesai, sistem imun akan ‘memanggil’ sel-sel ‘tentera’. Sel-sel ini bertugas untuk menghapuskan sel-sel yang boleh mengancam kesihatan dan membiarkan sel-sel yang baik untuk kesihatan.

Sel Natural Killer (NK) adalah sel imun yang melakukan tugas penghapusan sel-sel buruk atau jahat. Tugas ini adalah ‘operasi peringkat tinggi’. Bila gagal bertindak menghapuskan sel buruk… sel buruk akan menjadi berganda dan mengambil alih fungsi  tubuh.

Kajian makmal bebas menunjukkan 4Life Transfer Factor dapat meningkatkan aktiviti NK menghapuskan acaman kesihatan.

Setelah memusnahkan ancaman, sistem imun akan melakukan ‘pembersihan’. Sel-sel mati akan diserap atau ‘dimakan’ oleh sel lain. Proses ini memberikan keseimbangan dan menyediakan ruang yang luas untuk sel-sel baik hidup dan membiak.

MENGINGATI

Setiap ancaman kesihatan akan meninggalkan ‘jejaknya’ dalam ‘pengkalan data’ yang unik. Pengkalan data ini menyimpan jejak ini yang berupa  maklumat penting mengenai musuh tersebut. Sel-sel imun akan mengingati ‘jejak’ ini. Jika sel yang sama muncul, sel-sel imun mempunya cara untuk mengalahkannya.

Bagaimanapun sel-sel imun yang baharu tidak akan ingat jejak ini. Jadi sel imun baru mesti mempunyai akses untuk masuk ke dalam pengkalan data ini.

Pertimbangkan perkara di bawah ini….

Bagaimana sel-sel baru dalam badan bayi yang baru lahir untuk menghadapi ancaman kesihatan? Bagaimana ia mempertahan bayi dengan maklumat ancaman yang terhad atau hampir tiada?

Jawapannya terletak pada sistem imun ibu.

Ibu memindahkan maklumat ancaman kesihatan yang sedia ada dalam dirinya kepada bayinya yang baru lahir melalui susu badan.

Semua makhluk bernyawa memiliki memori sistem imun yang dipindahkan sama ada melalui susu kolostrum atau di dalam kuning telur. Memori sistem imun ini adalah sama bagi semua sama ada manusia atau binatang.

manfaat transfer factor malaysia

4Life Transfer Factor membantu meningkatkan memori imun dengan memberikan memori imun tambahan.

Dapatkan 4Life Transfer Factor untuk manfaat kesihatan diri dan keluarga melalui link di bawah:

[+] SAYA MAHU AMALKAN 4LIFE TRANSFER FACTOR UNTUK PENJAGAAN KESIHATAN DIRI DAN KELUARGA SAYA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *